logo letters recht groot wit

Veluwe-Meerveld juli 2023

Op een mooie dag gingen we al erg vroeg naar de Veluwe toe. Om 4.30 vertrokken en om 6.00 kwamen we na een boswandeling aan bij de hut. Vol verwachgting gaan voeren. Benieuwd of de vos te zien zou zijn maar die kans was erg klein. In de verte hadden we een ree gezien maar die rende al hard weg. Verder hoorden we buizerds in de verte roepen. Tijdens het voeren vlogen de spechten en mezen al af en aan.

Deze hut ligt met zicht op het Noorden. Daardoor hadden we heel mooi strijklicht van rechts. Al gauw kwam ik op het idee om eens met de belichting te gaan experimenteren. Viel niet mee maar toch goed gelukt. De buizerds bleven schreeuwen en na zo’n 1,5 uur landen er ineens 2 op de setting. Mooi om te zien hoe eentje aan de prooi begon en volop ging mantelen om deze te beschermen voor de ander. Een 3e buizerd kwam ook nog een paar keer over gevolgen en kort was er een gevecht. Uiteindelijk bleef 1 buizerd over die wel ruim een uur heeft zitten eten van de prooi. Vervolgens vloog die naar een boom waar die bleef zitten totdat we plaspauze gingen houden. De rest van de dag kwamen de buizerds af en toe aangevlogen maar niet meer op de prooi.

Naast de buizerds zagen we regelmatig appelvinken en groenlingen. Ook heel even een fitis en een zwarte mees. Met het prachtige licht nog vliegfoto’s geprobeerd te maken maar mijn reactie vermogen was deze dag veel te traag. Dus heel veel foto’s van lege takken.

Uiteindelijk op tijd naar huis gegaan om de files voor te blijven. Was een prachtige dag. Deze hut is een echte aanrader. Ligt prachtig midden in de bossen.