logo letters recht groot wit

Workshop voetbalfotografie

In september had ik een workshop voetbalfotografie georganiseerd door CamerNU gewonnen. Echter brak ik mijn arm dus kon ik niet mee doen. Gelukkig kreeg ik in februari een herhaling. Ik zou de wedstrijd Fortuna Sittard-Feyenoord mogen gaan fotograferen en een masterclass rkijgen van Vincent Riemersma (www.vincentriemersma.com). Hij maakt echt prachtige foto’s en heeft al diverse internationale prijzen gewonnen. Dus ik was echt enthousiast. En helemaal toen ik richting het Zuiden reed en het prachtig weer was. Onder het genot van een lekker bak koffie met Limburgse vlaai kregen we alle uitleg. En toen kwam de echte kick, we mochten met de nieuwste Nikon Z9 gaan fotograferen. Een supersnelle systeemcamera. Hoop dat die ooit de opvolger van mijn Nikon D500 kan worden. Met een 70-200mm lens heb ik de eerste helft gefotografeerd. Helaas vielen de doelpunten aan de andere kant. De tweede helft kreeg ik een 400mm prime lens op mijn camera geschroefd. Na afloop had ik 2000 foto’s gemaakt. NOg wat nagepraat en ifnormatie uitgewisseld en toen reed ik helemaal hyper naar huis. Thuis aangekomen bleek wel dat van de 2000 foto’s er niet zoveel goed gelukt waren. NIet scherp of personen er niet volledig op. Kortom veel geleerd, enorm genoten maar nog veel te leren.