logo letters recht groot wit

Fotowerkwinkel

Fotwerkwinkel seizoen 2022-2023

Sequentie

Een hele mooie creatieve opdracht. De bedoeling was een 3-luik of 5-luik te maken waarbij de foto’s bij elkaar horen en opzich zelf niet. Echter had ik net mijn bovenarm gebroken en kon ik niets bewegen. Gelukkig heb ikvoor deze opdracht hulp gekregen van mijn fotomaatje Jolanda. Zelf nog wel de camera ingesteld. Ben wel heel blij met het resultaat.

Herfst

Ik kon nog steeds niet fotograferen. Met Mark in de tuin een flatlay gemaakt met herfstbladeren en kastanjes en Mark laten fotograferen. Mooie foto maar niet echt door mij gemaakt en niet echt passend bij mijn lente en zomer foto. Een week later zag ik mooie kastanjes hangen op de zaak. Dus camera mee en voorzichtig de trap op geklommen. Ik kon gelukkig al wel mijn camera een beetje vasthouden.

Praktijkworkshop: Heuvelpark in Dongen

Voor de praktijkworkshop zijn we naar de prachtige locatie Heuvelpark in Dongen gegaan. We hadden 2 opdrachten meegekregen. Als eerste een foto van een model met Rembrandtverlichting. Daarnaast een 3-5-of 7-luik maken van de locatie met als uitgang de zintuigen. Laat zien wat je voelt, ziet, ruikt….Echter was die opdracht me ontgaan. Ik was een beetje overweldigd door de prachtige locatie. Mijn arm wilde nog niet goed meewerken, het was mijn eerste shoot en erg koud dus het begon al gauw zeer te doen. Ik zag allemaal verschillende trappen en was erdoor getriggerd. En die heb ik dan ook vastgelegd. Eigenlijk valt foto 5 er een beetje buiten en had ik die beter achterwege kunnen laten. Vooral foto 2-3 en 4 vind ik erg mooi. Klik op de foto’s om ze uitvergroot te zien.

Onderlinge opdracht

De fotowerkwinkel bestaat 10 jaar. En daarom bedacht Margo dat we in plaats van een opdracht van haar we elkaar een opdracht moesten geven. Mijn opdracht kreeg ik van Suzanne. En dat was antonime: maak een tweeluik en breng een tegenstelling intwee foto’s. het ene beeld is het tegenovergestelde van het andere beeld. Deze opdracht even op mij in laten werken en na wat brainstormen met Annika besloten 2 portret foto’s te maken om jong en oud uit te beelden. Mezelf wel lastig gemaakt door de foto’s bij gewoon daglicht te maken zonder extra bij te verlichten.

Double Exposure

De opdracht van deze maand is double exposure. Ik ben mijn foto bestand door gaan zoeken en na 3 avonden met photoshop in de weer te zijn geweest tot dit resultaat gekomen. Ik vond het erg leuk om dit te doen en over het resultaat ben ik ook erg tevreden. De vogel is zeearend Homer en is bij Topvogel in Diessen gefotografeerd. Het landschap is de Vinales vallei in Cuba. Een prachtig gebied waar de tabak verbouwd wordt.

High Key

Deze maand de opdracht om een high key foto te maken met als thema puur. Nu had ik het deze maand erg druk dus besloten een foto te nemen die ik vorig jaar al gemaakt had van Annika in bad. Deze nog wel wat bewerkt om de foto meer high key te krijgen. Aangezien het histogram ook nog iets te zien was aan de rechterkant van het midden is het officieel geen echte high key geweest maar zat er dicht tegen aan. Over de foto zelf kreeg ik wel mooie commentaren.

Low key

Bij Low Key ligt het histogram zo veel mogelijk naar rechts. Toch moet er informatie zitten in de zwarte delen. Het thema deze maand was ‘stil’. Ik wist meteen dat ik een foto van Bumper wilde maken liggend met zijn kop op zijn poten. Het was lastig om goed uit te lichten en een goede foto te maken. Vervolgens ben ik nog uren bezig geweest met het bewerken van de foto. Want ik wilde dat deze erg mooi zou worden zodat hij in het groot uitgeprint kan worden om bij Annika en Jurgen aan de muur te hangen. Ik vind de missie geslaagd.

Wolken en kader

Hele mooie opdracht deze keer. Wolken en kader. Het kader moet niet bepalend zijn maar de aandacht naar het onderwerp leiden. Het kader hoefde niet aaneengelsoten te zijn. Ik had bedacht om naar de klimtoren de Herdgang te gaan. Alleen was het nog het juiste moment zien te vinden dat de lucht mooi was en ik ook tijd had om te fotograferen. Gelukkig op een zaterdagmiddag samen met Mark de Herdgang opgezocht. Aangezien ik meerdere mooie foto’s heb gemaakt heb ik er nog een aparte pagina van gemaakt bij uitstapjes.

Praktijkopdracht: jong en oud

De praktijkopdracht van dit jaar vond plaats in de Piushaven van Tilburg. Met een fluisterboot zijn we een rondvaart gaan maken door de oude haven richting de industrie haven. Het was prachtig weer en de tocht was heerlijk om te doen. De opdracht was een tweeluik met water waarbij jong en oud te zien was. Tevens moesten de foto’s dezelfde instelling hebben. Na de hele rondvaart uiteindelijk de laatste paar minuten de foto’s gemaakt die ik ingezonden heb. Die voldeden het beste aan de opdracht. Ik vond ook beide foto’s mooi bij elkaar passen vanwege het onderwerp, reflectie en compositie.

Moodboard Chocolaterie Huize Geerts

Chocolaterie Huize Geerts bestaat al 4 generaties en de bonbons worden er nog echt volgens het ambacht met de hand gemaakt. De opdracht was om een moodboard te maken. Daarin moet aandacht zijn voor de beeldtaal en beeldstijl. Voor de beeldstijl heb ik gekozen voor een 50mm lens met F1.4. Daardoor werden toch veel foto’s niet scherpen/of hadden een grote difractie. Om mijn verhaal geheel te maken heb ik er 2 foto’s bij gevoegd die niet naar mijn zin waren. Maar over het geheel wel tevreden.

Tijdscapsule opdracht

Dit jaar moest er op 8 augustus om acht uur een foto gemaakt worden. Door omstandigheden wist ik niet hoe de avond zou zijn en of ik tijd zou hebben om de foto te maken. Daarom gekozen de avond ervoor deze opstelling klaar te zetten en om 8.00 ‘s morgens de foto te klikken. Ik vind hem erg bijzonder met een knipoog naar fotografie en mezelf (focus vaak nodig).