logo letters recht groot wit

Drijfhut van Derk-Jan van der Pas

Al bijna 2 jaar geleden zag ik deze drijfhut voorbij komen om te gaan huren bij Derk-Jan van der Pas en raakte ik gefascineerd. Zag prachtige foto’s voorbij komen. Mooi laag standpunt en zacht licht. Dat wilde ik natuurlijk ook. Echter heb ik denk ik wel 10x een afspraak gemaakt en weer moeten verzetten. Meestal was het weer de spelbreker. Dolblij dat de laatste mogelijkheid dit jaar er goed uitzag. Prachtig weer, beetje nevel bij zonsopkomst en windstil was voorspeld. Dus in alle vroegte naar Huizen. Helaas op de snelweg was voor me een groot ongeluk gebeurd en ik kwam uiteindelijk een uur na zonsopkomst pas aan. Weg gouden uur. Maar ik ging er toch maar voor. De drijfhut is een tentje op een vlot. Op het vlot maak je de camera vast. Zelf kijk je door gaas naar de omgeving. Je stapt in een waadpak om niet nat te worden. Ik vond het erg spannend en het koste erg veel energie om door het water te manouvreren, al bukkend, op mijn knieëen of juist op mijn tenen al naar gelang de diepte. Verder steeds ongemakkelijke positie van je hoofd om door de zoeker te kunnen kijken zonder dat het waadpak van bovenaf vol loopt. De volgende dag dan ook flink spierpijn. De ijsvogel had ik 2x voorbij zien vliegen zonder dat ik er een foto van kon maken. De witte reigers gingen steeds verder weg foerageren. De blauwe reigers bleven wel goed zitten. Verder wat winter talingen en meerkoeten kunnen vastleggen. De omgeving was echt prachtig en de foto’s zijn al met al toch best mooi geworden.