logo letters recht groot wit

Jeroen vd Ploeg online cursus: beginnerscursus

Dus ik had een Nikon D5300 gekocht en heel enthousiast ging ik klikken. Dacht dat ik het goed deed maar de foto’s waren allemaal veel te donker. Geen idee hoe ik dat kon veranderen. Gezien corona waren er geen klassikale cursussen en ben ik online gaan zoeken. Ik zag op facebook reclame voorbij komen van Jeroen vd Ploeg dus daarmee aan de slag gegaan. En stapje voor stapje werd het mij steeds duidelijker. Ik heb er erg veel aan gehad. Bij Jeroen ook nog online gevorderden, lightroom, portret en compositie gedaan. Verder ben ik met de challenge 2021 en 2022 mee gaan doen. Daarbij kreeg je elke maand een opdracht. Heel veel geleerd met deze cursussen. Duidelijk zijn de vorderingen terug te zien vanaf de allereerste

Opdracht 1 compositie/regel van derden: Maak 2 foto’s met het gebruik van de regel van derden als compositieregel.

Opdracht 2 achtergrond scherp of onscherp door klein of groot diafragma te gebruiken.

Opdracht 3 sluitertijd: Met korte of lange sluitertijd beweging bevriezen of beweging krijgen.

Opdracht 4 bestaat uit 2 delen. Ten eerste met lage en hoge ISO foto maken en ten tweede met verschillende witbalansen foto’s maken.

Opdracht 5: maak foto’s in je eigen woonplaats. Wat vond ik dit spannend. Met camera door het dorp rondlopen. Door deze opdracht ben ik wel met andere cursisten in contact gekomen met wie we een paar keer op pad zijn gegaan.

Laatste opdracht van de beginnerscursus: maak een foto in de M-stand binnen en buiten. Hoop geleerd tijdens deze beginnerscursus. De eerste stappen in fotografie zijn gezet.